Ajankohtaista

Keinoälyä hyödyntävä kirjanpito ja palkanlaskenta

Saksalainen start-up yritys SMACC, mikä kehittää keinoälyä automatisoidakseen kirjanpidon pk-yrityksille, on varmistanut 3,5 miljoonan dollarin Series-A rahoituksen Cherry Ventures, Rocket Internet, Dieter von Holtzbrinck Ventures, Grazia Equity yrityksiltä sekä saksalaisilta business enkeleiltä.

Asiakkaat toimittavat kuittinsa Smacc:lle mikä muuttaa ne koneluettavaan muotoon, salaa ne ja kohdistaa ne oikeille tileille.

Alusta oppii ajan myötä paremmaksi laskujen, myynnin ja kustannusten sekä likviditeetin hallinnassa.

Järjestelmä muun muassa tarkistaa kirjanpidon aineiston 64 datapistettä vasten, tarkistaa laskujen sisällön kuten summien täsmäämisen ja jopa varmistaa toimittajan VAT-tunnuksen ja tämän myöntäjän oikeellisuuden.

Kun järjestelmä on oppinut miten käsitellä toimittajan laskuja positiotasolla, tekee se sen jatkossa täysin automaattisesti.

Ajan myötä – start-up yritys väittää – itseoppivasta järjestelmästä tulee parempi ja parempi datan automaattisessa käsittelyssä ja allokoinnissa.

Markkinoilla on myös muita pilvipohjaisia kirjanpitopalveluja kuten Xero ja Crunch Accounting, mutta Smacc väittää oman palvelunsa eroavan kilpalijoista tämän korkeassa automaation tasossa liittyen kirjanpito- ja finanssiprosesseihin mitä jotkut yritykset käsittelevät vielä tänäkin päivänä manuaalisesti.

Lähde: TechCrunch